IBM smeruje do nového komplexu Westend Gate na Patrónke

28.06.2014 Bratislava

Bratislava 28. júna (TASR) – Budova Westend Gate, ktorej stavbu realizuje spoločnosť J&T REAL ESTATE na bratislavskej Patrónke, získala významného nájomcu.

Spoločnosť IBM International Services Centre si v budove prenajme viac ako 17.000 štvorcových metrov (m2) priestorov a presunie do nej časť svojich pracovníkov medzinárodných centier zdieľaných služieb. Zamestnanci IBM sa budú do nového sídla sťahovať postupne od novembra tohto roka.

Kancelárske priestory Westend Gate sú navrhnuté tak, aby splnili aj náročné požiadavky pre spoločnosti poskytujúce služby typu Shared Business Centers. Zamestnanci budú mať v budove k dispozícii moderný interiér, otvárateľné okná, oddychové zóny a kompletné zázemie pre cyklistov vrátane spŕch. Chýbať nebudú doplnkové služby, ako je kantína, reštaurácie, kaviareň či škôlka.

Spoločnosť J&T REAL ESTATE začala výstavbu nového deväťposchodového administratívneho komplexu vo februári 2013. Kancelárske priestory s celkovou výmerou približne 35.000 štvorcových metrov budú spĺňať prísne kritériá certifikácie podľa štandardu Breeam, ktorá kladie pri navrhovaní budov dôraz na trvalú udržateľnosť. Westend Gate tak bude patriť k najmodernejším administratívnym priestorom v hlavnom meste.

Súčasťou výstavby Westend Gate je aj kompletná rekonštrukcia križovatky v tesnej blízkosti biznis zóny. Nový kruhový objazd pred areálom Slovenskej akadémie vied zabezpečí plynulejšie dopravné napojenie na Lamačskú cestu.
 

Vyberte región